torsdag 15. mai 2014

Sannhetens ord

Dette er livet mitt, hver dag, hele døgnet:

REGLER FOR LANGTIDSSYKE MED SYKDOMMER SOM IKKE VISES PÅ UTSIDEN

1. Gjør du noe, forbered deg på kommentaren – «jasså, du greier det, du som er syk..» sagt i en mistenksom tone.
2. Gjør du ikke noe, forbered deg på kommentaren – » du må da orke litt, selv om du er syk..» sagt i en bebreidende tone.
3. Smiler du og er glad, blir du møtt med kommentaren – «jeg trodde du var syk».
4. Smiler du ikke, blir du møtt med kommentaren – «opp med hodet, ingenting blir bedre av at du depper. Vær positiv, så blir alt mye bedre!»
5. Deltar du i en sosial sammenheng, vær alltid forberedt på at noen bemerker det, ikke fordi de er glad for å se deg der, men fordi de «ikke skjønner at du orker, du er jo syk!»
6. Lar du være å delta i en sosial sammenheng er kommentaren: – «jamen tror du ikke du ville hatt godt av å komme deg litt ut blant folk?»
7. Ethvert svar på spørsmålet -»hvordan har du det?» – vil alltid være feil svar. Enten fordi du er for positiv eller for negativ.
8. Vær alltid forberedt på å forklare og forsvare hvorfor du gjør det du gjør i enhver situasjon, og vær klar over at svaret ditt alltid vil bli gjenstand for diskusjon.
9. «Friske» vil kappes om å fortelle deg løsningen på alle dine problemer – det er bare å gjøre som dem! De har jo holdt seg friske…


Forfatter: ©~Trollmor~

Mitt svar til alle som spør: ingen forandring. Hva skal man ellers svare, når jeg i 9 år har prøvd å forklare og ingen, hverken jeg eller andre forstår?

                                                  Klem fra Kirsten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar