tirsdag 16. april 2013

Slanking

Å slanke seg er en utfordring. For 8 år siden, nøyaktig 8. mai, fikk jeg beskjed om at jeg måtte gå ned i vekt pga. det høye blodtrykket jeg hadde.

Jeg la om kostholdet, gikk turer av og til, tok Tonalin CLA, og sannelig så gikk jeg sakte men sikkert ned i vekt.

I løpet av 6 - 6 1/2 år, tok jeg av 27 kg, og var nede i idealvekt. Var kjempefornøyd.

For å holde kontrollen, så veide jeg meg hver dag, for å finne ut hva jeg ikke burde spise etc. og dette fungerte perfekt.

Men sakte men sikkert gikk vekten opp igjen, selv om jeg holdt samme dietten.

Her en dag gikk jeg tilbake i vektboka for å se hva som hadde skjedd. Jo, da jeg måtte oftere og oftere i rullestol når vi skulle ut, så begynte jeg å legge på meg igjen. Jeg fikk rett og slett ikke nok mosjon.

Da jeg bare har blitt verre med kramper og smerter, og med ny rullestol, så var dette veldig vanskelig å forholde seg til.

Men jeg tok en beslutning: nemlig å bruke rullestolen som støtte når vi var ute og handlet. Da kunne jeg gå så langt jeg klarte, og sette meg når nok var nok.

Jeg har også kjøpt staver, og nå tvinger jeg meg selv til å gå turer på stranden, hvis været er bra. Smerter og kramper har jeg hele tiden, så dette går kun på viljen. Men jeg MÅ, og det viser litt på vekten allerede.

Når jeg først har bestemt meg for noe, så skal jeg klare det. Målet er minst 10 kg. Men det verste er å holde vekten der, så nå må jeg være bevisst og ikke gi meg.

                                                         Klem fra Kirsten

2 kommentarer: