søndag 12. februar 2012

Nevrologundersøkelse – nedtur og en vits?

Omsider så har jeg nå vært hos nevrolog, og det må jeg si var nedtur.
Hun var hyggelig nok. Jeg ville gjerne først høre med henne om mine meninger og antagelser, men da ble jeg satt skikkelig på plass. Det var hun som var spesialist på dette området, så dette var hennes jobb, og dette kunne hun. Jeg ble ganske forvirret, og det viktigste som jeg ville ta opp med henne, nemlig å se på CD'en etter MR-undersøkelsen, glemte jeg helt. En så viktig del av undersøkelsen syntes jeg etterpå var merkelig, fordi nevrokirurgen som jeg var hos sa at denne viste noe som var helt feil, nemlig at på begge sider av ryggmargen så viste denne på meg et hvitt område, mens det normale er svart område. Har hun i det hele tatt sett på denne? Jeg bare lurer.
Jeg ble undersøkt, og svarte på en mengde spørsmål.
Hun antok at jeg hadde noe som kalles tynnfibernevropati. Hun hadde også notert på skjemaene for prøvene jeg skal ta: undersøkelse Polynevropati. Dette oppdaget jeg etterpå. Denne diagnosen er avvist av en spesialist og to leger.
Noe som også er konstatert for mange år siden er at jeg har reumatisme i hendene. Denne diagnosen bekreftet også nevrokirurgen. Dette mente hun var feil og at dette også kom av ovennevnte diagnose. Jeg er absolutt ikke overbevist om at hun har rett.

Jeg skal ta en mengde prøver, ta røntgen av lunger og hudprøver, og bruke epilepsimedisin. Disse har en mengde bivirkninger, bl.a: vektøkning, treg mage/diare, luftveisinfeksjoner, svette, munntørrhet, (dette er noen av de bivirkningene jeg strever med i forbindelse med andre medisiner hver eneste dag), selvmordstanker??, og mye, mye mer. Selvfølgelig skal jeg gi medisinene en sjanse, men da jeg tåler veldig dårlig medisiner, og får all verdens bivirkninger, som nevnt ovenfor, så er jeg meget skeptisk.

Min erfaring med min egen kropp, og tilbakemelding fra både kiropraktor og fysioterapeut, så har jeg «nerver i klem» i ryggen, som påvirker krampen under tær, og sprer seg til under føttene når jeg går.
Et eksempel er at jeg skulle prøve å rydde ut og inn av oppvaskmaskinen, og hadde så fryktelig vondt i ryggen etterpå, og med så mye kramper under føttene, at jeg kunne ikke bevege meg. Hele natten var forferdelig med mye mer kramper enn jeg er vant med. Jeg vet at jeg er inne på rett spor, men finner ingen diagnose, bare at dette kan være rett. Alt dette har jeg funnet ut selv på sidene til Ryggforeningen, og alt stemmer med rapporten fra MR-undersøkelsen.

Så nå er jeg omtrent tilbake til null. Jeg vurderer nå å få CD-undersøkelsen vurdert av min kiropraktor, for å få et svar.

                                                             Klem fra Kirsten

8 kommentarer:

 1. hei <3
  nedslående lesing dette...
  Hadde håpet du taff en som var villig til å høre på deg... ikke kverulere og være besservesser!!
  Tungt at ting tar tid ..Ønsker deg en flott søndag /morsdag og håper du snart får hjelp til plagene dine
  klem ingrid <3

  SvarSlett
 2. Hei!

  Hvordan har det gått med deg? Ser på facebook at du skriver at du har fjernet noen sting i ryggen. Har du blitt operert for dette nå? Og hva fant de ut?

  Håper alt blir bra nå, så du slipper å slite lenger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg måtte kontakte privat nevrokirurg. Han fant ut at jeg hadde Spinal stenose i tre ledd, noe som fysioterapeuten min mente hele tiden. Ble operert for to uker siden, i to ledd i ryggen. Måtte betale alt selv og det ble dyrt. Men, jeg har hatt dette i så mange år, så det kan ta uker og mndr. før jeg blir bedre. Tusen takk for omtanken.<3

   Slett
  2. Nå ble jeg sååå glad på dine vegne;) Så godt at du endelig ble trodd, og fikk hjelp. Håper resultatet blir bra etterhvert!

   Var selv til legen forleden. Har samme plager som deg, og nevnte spinal stenose og tynnfibernevropati. Jeg er tidl. operert for prolaps/isjias, 1993, og har fått påvist arrvev og slitasje etter dette. Jeg mener fremdeles plagene er på bakgrunn av spinal stenose. Legen sier at en kirurg kan gå inn med mikrokirurgi og sjekke hvorvidt det er trang plass, men han anbefaler det ikke p.g.a. nye arrvev og ytterligere plager om noen år. Nå har jeg deltatt på frisklivssentralen, og trent hos fysioterapeut i 1 år, uten særlig fremgang i f.h.t. smertereduksjon. Derfor ønsket jeg en ny vurdering. Men måtte ta tiden til hjelp enda ett år... Kjedeling, men jeg skal holde ut.

   Blir så glad når jeg hører at du har fått hjelp. Trist at man må få utført operasjonen på privat klinikk, og betale selv. Hvorfor ble det sånn? Men jeg skjønner valget ditt. Jeg hadde gjort det samme. En god helse og et bedre liv er verdt alt...

   Masse lykke til!

   mvh - Tove

   Slett
  3. Tove. Send meg noen ord på mailadr. min: kirstenogsvein@hotmail.com
   Der kan jeg forklare mer hva som har skjedd, og kanskje gi deg noen råd. Fordi det er ikke alltid at alt viser på MR-undersøkelsen.
   Klem fra Kirsten<3

   Slett
  4. Hei igjen:)

   Tuuuusen takk! Har sendt deg mail nå.

   God bedring klem! Og god påske:)

   Slett
 3. Hei
  Fant bloggen din ved et tilfelle. søkte på rullestol bilder. Der dukka de fine lysa dine opp. :) Eg lager også sånne. Eg lærte å lage de på Steffensrud rehab. senter på Toten. Eg har polynevropati.
  Fin blogg du har :)

  SvarSlett