søndag 5. februar 2012

Ventetid og planlegging

Å planlegge noe som helst akkurat nå er helt håpløst. Synes jeg har "lekt venteleken" altfor lenge nå. Denne gangen er det når får jeg tid hos nevrologen? Har fått beskjed de to siste ukene at jeg ligger øverst til vurdering, men ingenting blir jo gjort. Ikke har jeg særlig tro på at det blir noe positivt utav dette heller. Jeg vet hva som er galt med meg, jeg vet hva MR-rapporten sier og hva CD'en viser. Veldig godt beskrevet i Ryggforeningen sine sider under Isjas og Prolaps, men dette kan ikke opereres, og ingen klar diagnose.

Den siste uken har jeg hatt influensa, men i går var jeg såpass bra at jeg begynte med litt forberedelser. Har klart å få oversatt MR-rapporten til både engelsk og spansk. Kjempebra med oversettelse på Google.

Hvis jeg ikke får tid hos nevrolog før om lenge, så gidder jeg i hvert fall ikke sitte her i kulden og vente. Selv om nevrokirurgen har henvist meg til en snarlig undersøkelse, så drøyer det. Tror ikke noe før jeg ser det. Tipper at jeg kanskje får tid om ca. 8 uker, for hvorfor skulle jeg få komme til før, selv om sykehuset har gjort feil ang. henvisning til nevrolog sendt i juni i fjor, og jeg kom til en nevrofysiolog som absolutt ikke kunne hjelpe. Synes ikke det er kjekt med venteleken.

Derfor, hvis jeg får rett, så blir det bestilling av billetter til Marbella og paradiset vårt. Og kanskje jeg da kan komme til en nevrolog der nede. Det er mye som skal ordnes. Men jeg skal holde på timen her på sykehuset, bare be dem utsette den til jeg kommer hjem igjen.

I dag har jeg også fått fyllt ut stent-rapporten. Jeg er med i en studie over personer som har fått operert inn stent, så dette var viktig å få avgårde.

Dessuten er jeg også nå ferdig med alle papirene/kvitteringene til selvangivelsen ang. sykdom og behandlinger som jeg kan få trekke av på skatten. Utrolig at beløpet jeg har betalt ble så høyt.

I morgen skal jeg til legen for å få en bekreftelse fra ham om hva som feiler meg, og da er alt klart. Neste skritt er å prøve å få ny fastlege, noe som slettes ikke er lett.

Kjenner på at jeg nå lengter ned til Spania, selv om den store varmen der nede enda ikke har kommet. Men, den kommer nok. Det som er så fantastisk med å tilbringe tiden i bungalowen vår der nede, er roen og omgivelsene, det er terapi. Og i tillegg har vi flere norske TV-kanaler, så livet vårt er ikke så anderledes der enn her hjemme, bare mye varmere og herligere. Jeg gleder meg.

                                                              Klem fra Kirsten 

10 kommentarer:

 1. ÅÅÅ som jeg ønsker at du får den utredningen du VIRKELIG trenger !!!!
  Tar sååå på kreftene å være syk !!!!
  Håper også at ny lege med friskt , nytt sinn kan hjelpe deg <3
  Reis ned til Paradiset ditt og kom deg bort litt... Vekk fra snø & kulde
  Tenker på deg kjære venn
  STOOOR klem fra Ingrid :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ingrid. Jeg krysser fingrene og håper i hvert fall jeg kan få noe som hjelper. Ikke gøy å sitte i rullestol resten av livet, nei. Håper å komme på venteliste til en av legene her i Sola. Skal dit i morgen etter besøk hos min gamle lege. Klem

   Slett
 2. uff og uff...hva skal man si!
  håper du får noen svar snart...føler med deg!
  Dra til paradiset ditt og kos deg...sitte og vente på noe som ikke skjer, tar på kreftene.
  tenker på deg, kirsten <3

  klem tone

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Tone. Gleder meg til å reise nå, men får ikke bestilt før jeg vet noe mer. Kanskje i morgen? Klem

   Slett
 3. Huff! Venteleker av det slaget der finnes ikke morsomt nei. Jeg har vært igjennom det. Å endelig få svart på hvitt hva som feiler en og få ro i resten av livet er viktig for helsa. Trodde ikke det var spesielt vanskelig å skifte fastlege, trodde det bare var å melde fra jeg. Likte ikke det der, jeg må skifte nemlig.
  Kom deg til Spania igjen, Å sitte i kulda som gjør vondt verre i tilegg til unødvendig ventelek er ikke bra. Bedre å vente på en plass man har det godt da.
  Stor stor klem!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke vanskelig å skifte fastlege. Problemet er hvem som har ledig kapasitet. Vil helst ha en her i nærmiljøet, og da blir det verre. Lykke til med ditt valg av ny fastlege. Klem fra Kirsten

   Slett
 4. Å, skjønner det er kjedelig å vente sånn. Håper det finnes noe å gjøre så det blir bedre selv om de ikke kan operere. Reis til Spania og prøv å kose deg litt mens du venter. Klem fra Drude

  SvarSlett
 5. Jeg vet akkurat hva du går igjennom når det gjelder venting. Har ventet i over et halvt år på MR....har falt ut av systemet to ganger nå, bare fra et sykehus til et annet. Er det mulig. Da er det å knaske smertestillende og vente.....! Håper du får koset deg i Spania mens du venter, så du får litt sol og varme på kroppen. Sånt hjelper. Lykke til.

  Klem fra Eli:)

  SvarSlett
 6. Så koselig med hyggelige tilbakemeldinger, tusen takk.
  Klem fra Kirsten

  SvarSlett
 7. Så trist å lese dette Kirsten.
  Jeg ønsker deg alt godt kjære deg.
  Klem

  SvarSlett