onsdag 16. januar 2013

Når noe går galt

Det har skjedd en god del i løpet av høsten her i Casa Idylle.
Som nevnt i et tidligere innlegg, så fikk vi og alle naboene 380 volt rett inn i det elektriske anlegget i husene våre, som resulterte i at mange elektriske ting ble helt ødelagt. Dette var en feil fra strømleverandøren. Vi var nå ganske heldige, da vi på det tidspunktet var i Norge, og TV og TV-boksen var tatt ut av kontakten. Men den ytre boksen til varmeveksleren røk, vaskemaskinen røk, og de ekstra høyttalerne til TV røk. Heldigvis så ble varmeveksleren reparert og forsikringen skulle dekke dette, pluss ny høyttaler, Vaskemaskinen, derimot, kjøpte vi ny, for den var en del år gammel. Utrolig så kort levetid hvitevarer og TV har nå for tiden.

For noen uker siden så sa ismaskinen takk og farvel. Den har trøblet over en lengre periode, så det var ikke uventet. Men å få kjøpt ny ismaskin var omtrent umulig. Heldigvis så får vi kjøpt isbiter i alle supermarkeder.

Her en kveld så kom ikke utelyset på i hagen, og alt var stummende mørkt. Vi fikk snakket med en av naboene, så han fikset dette. Da vi bor så nær havet, så ble det dårlig kontakt pga. fuktighet og salt.

I går streiket den elektriske persiennen til terrassedørene. Den gikk bare rundt og rundt. Vi ringte firmaet som hadde installert denne, og nå har reperatør kommet og fikset den. Heldigvis så var det kun en del som var røket, og ikke så mye å betale, kun 35 euro. Denne delen som drev motoren ble skiftet:

 
 
Gledelig at reperatøren kom når han hadde avtalt, for det er absolutt ingen selvfølge. Det har hendt at vi har ventet i flere timer og også dager uten å få tilbakemelding. Da føler man at man sitter her på vent, noe som absolutt ikke er så gøy.

Og uten persienne, så måtte gardinene trekkes for:
 
 
 
Det er jo koselig det også, men så mye tryggere med persiennen.

                                                      Klem fra KirstenIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar