fredag 19. april 2013

Ovnsbakt laks med eple, purre og pesto

Jeg er stadig på utkikk etter nye oppskrifter på nettet, både fisk og kjøtt.

Denne oppskriften kommer fra Jannecke Øines, da hun var med i 4-stjerners middag på TVNorge for en tid tilbake. Den er absolutt den beste laksemiddagen jeg har smakt.




 Ovnsbakt laks med eple, purre og pesto
  • 500 gram salmalaks eller annen god laks uten skinn og ben
  • 1 ts salt
  • 1 purre
  • 3 epler
  • 2 beger lett Crème Fraiche
  • 2 ts pesto
  • Sesamfrø
Fremgangsmetode:
Smør en ildfast form med litt smør eller olje.
Skjær fisken i terninger, 2 x 2 cm. Krydre med litt salt. Kutt så purren i tynne ringer og eplene i terninger. Ha alt i den smurte formen
Bland sammen crème fraîche og pesto og hell over blandingen i formen. Dryss over sesamfrø til slutt.
Stekes i forvarmet over på 225 ° i 6-8 minutter.
Dryss over litt frisk basilikum før servering.

Vi brukte rød pesto - helt fantastisk og anbefales varmt. Vi hadde også litt ris til.


MAIN COURSE - Baked salmon with apple, leeks and pesto
• 500 grams Salma salmon or other good salmon without skin and bones
• 1 teaspoon salt
• 1 leek
3 apples
2 cups light Crème Fraiche
2 tsp pesto
Sesame

The following method:
Grease a baking dish with a little butter or oil.
Cut the fish into cubes, 2 x 2 cm. Season with a little salt. Cut as leeks into thin rings and apples into cubes. Transfer to the greased dish
Mix the crème fraîche and pesto and pour the mixture into the mold. Sprinkle with sesame seeds to finish.

We used red pesto - amazing and highly recommended. We also had some rice.

                                                       Klem fra Kirsten

4 kommentarer:

  1. denne så og hørest så god ut .....og ikke minst enkel!

    takk for at du deler :-)

    klem tone

    SvarSlett
  2. Denne skal garantert prøves , kirsten :)

    God helg ,klem sissel

    SvarSlett
  3. Den er bare fantastisk god.<3

    Når vi er hjemme i Norge, så byttes Creme Fraiche med lettvarianten. Den finner vi ikke her.

    Stor klem fra Kirsten:)

    SvarSlett