torsdag 25. april 2013

Nydelig eple- og løksaus

Denne eple/løksausen er helt nydelig, og kan anbefales. Den passer til indrefilet, enten stekt hel i ovnen, i fondue, eller stekt på racletten. Lettvariant av fondue er å bruke buljong i stedet for olje. Kjøttet blir da ikke stekt, men smaker utrolig godt.



Saus:
3-4 syrlige epler
ca. 1/2 løk
1 beger lettrømme
100 gr majones
litt sitronsaft
karry (tilsettes til man er fornøyd)

Lettrømme og majones blandes i en skål. Prøvesmak underveis.
Eplene skrelles og raspes. Løken raspes.
Tilsett sitronsaften forsiktig. Til slutt tilsettes karryen, smak til du er fornøyd.
Ny karry er sterkest, men mister litt smak etterhvert.

Sølvløk, stekt sjampinjong, cherrytomater, råstekte poteter, etc. hører med her som tilbehør.

Da jeg har engelske venner, så kommer oppskriften også på engelsk: 

Sauce:
3-4 sour apples
approx. 1/2 onion
1 cup light sour cream
100 gr mayonnaise
some lemon juice
curry (added until you are satisfied)

Light sour cream and mayonnaise mixed in a bowl. Taste along the way.
The apples peeled and Raspes. Onion Raspes.
Add the lemon juice gently. Lastly, add curry, taste until you are satisfied.

Pickled onion, fried mushrooms, cherry tomatoes, pan fried potatoes, etc. belong here separately.
Håper det vil smake!

                                                        Klem fra Kirsten

2 kommentarer:

  1. denne skal jeg lage ....dette tror jeg kan bli en slager her i huset :-)
    tusen takk!

    klem tone

    SvarSlett
    Svar
    1. Den passer til ganske mye, det er bare å prøve.<3

      Klem fra Kirsten

      Slett