Denne oppskriften fant jeg på nettet:
Hvalbiff stekt som biff Real biff med Brimi-favoritten sjalottløk Dette trenger du:
(4 porsjoner)
600–800 g hvalbiff i skiver
smør/margarin til steking
5–6 sjalottløk, evt. 1 løk i ringer
1 neve frisk champignon
God rødvinseddik eller balsamico
Mørk soyasaus.
Nykvernet pepper
600–800 g hvalbiff i skiver
smør/margarin til steking
5–6 sjalottløk, evt. 1 løk i ringer
1 neve frisk champignon
God rødvinseddik eller balsamico
Mørk soyasaus.
Nykvernet pepper
Slik gjør du:
1)Tørk skivene med hvalbiff godt.
2) Ha litt smør/margarin i stekepanna, la panna bli skikkelig varm, og stek kjøttet i 1 min. på hver side. Drypp litt soyasaus og eddik over mens det steker, og kvern på litt litt pepper.
3) Legg biffene over på en tallerken. (Legg gjerne aluminiumsfolie over.) Kok ut panna med litt vann eller rødvin og bruk sjyen som saus. Du kan også tilsette litt rømme, creme fraiche eller fløte.
4) Stek løken lett gyllen, ha oppi soppen og stek et par minutter til.
Legg blandingen over biffene og server straks. Kokte poteter, pommesfrites, røstipoteter, potetsalat eller ris og en grønn salat passer godt til.
2) Ha litt smør/margarin i stekepanna, la panna bli skikkelig varm, og stek kjøttet i 1 min. på hver side. Drypp litt soyasaus og eddik over mens det steker, og kvern på litt litt pepper.
3) Legg biffene over på en tallerken. (Legg gjerne aluminiumsfolie over.) Kok ut panna med litt vann eller rødvin og bruk sjyen som saus. Du kan også tilsette litt rømme, creme fraiche eller fløte.
4) Stek løken lett gyllen, ha oppi soppen og stek et par minutter til.
Legg blandingen over biffene og server straks. Kokte poteter, pommesfrites, røstipoteter, potetsalat eller ris og en grønn salat passer godt til.
Dette forandret vi litt på:
Til 2 personer halveres oppskriften.
Vi bruker alltid olje til steking, aldri smør eller margarin.
Vi brukte kokte poteter med dill.
Jeg fant ut at å knuse potetene, tilsette litt av sausen og ekstra lett rømme, så ble dette et fantastisk måltid. (Vanligvis så har vi som tilbehør til hvalbiff nykål og potetsalat,) men dagens rett var absolutt å foretrekke.
Bon appetitte.
Klem fra Kirsten
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar