fredag 11. november 2011

Å leie ut bolig her i Spania - ikke bare bare

Vi er kjempeglad for at vi ikke behøver å leie ut bungalowen vår om sommeren. Når man overlater utleie til meglerfirma, så vet man aldri hvem som leier eller hvordan de oppfører seg.

En av naboene våre, som eier bungalowen foran oss, leide ut for over en måned siden til et par gjennom megler. I tillegg er det opptil 5-6 personer som går inn og ut. For ca. en uke siden så flyttet enda tre personer inn. Vi fant ut at dette måtte være foreldre og bror til han som leide.

Da stuen og terrassen vår vender rett mot inngangspartiet, så kan vi ikke unngå å se at folk kommer og går.

Vi har kommet frem til at det bor 5 personer i huset, noe som er helt ok, da det er 5 sengplasser. I dag kom enda en familie med bagasje, og vi antar at de også skal oppholde seg der. 4 personer, mor, far og to ungdommer. Hvor i all verden skal disse sove? Vi har jo vært inne på besøk da våre gode venner John og Pat fra England bodde der i september, så vi vet nøyaktig hvorda huset er.

Men ikke bare det. I forgår dukket låsesmed opp og skiftet ut låssylinderet i både gitter- og entredør.

I går dukket det opp to fyrer som la ut TV-kabel fra tre soverom, ikke innvendig, men utvendig og ned langs veggen. Veldig amatørmessig.

Vi vet at de skal leie for en lengre periode, men det må være måte på å ta seg til rette. Vi tror heller ikke eieren ville vært særlig fornøyd. Vi har jo hørt tilfeller hvor leietakere har gjort noe lignende, og flere har rett og slett ikke fått boligen tilbake. Politiet kan ikke gjøre noe og eierne har her ingen rettigheter. Rare lover de har her.

Jeg vil absolutt ikke si at det er det som skjer i naboens hus, men for oss så virker dette ganske merkelig.

Heldigvis så er eieren, som bor i England, her nede ganske ofte, da han eier et annet hus også. Vi håper at han følger litt med når han kommer, eventuelt tar kontakt med megleren som tross alt har et ansvar her.    

I   

1 kommentar:

  1. Huff, dette høres ikke bra ut:(
    Har selv leid i Spania,et stykke utenfor TOREVEJJA;),
    men hadde aldri drømt om/tort å gjøre sånt!!!!!
    MEN.... vet av erfaring at leiemarkedet der nede er ikke akkurat som her hjemme! Er litt som å spille i Lotto både for utleier og leietker desverre;)

    SvarSlett