Her kommer bilder og oppskrift av "min" paella, trinn for trinn:
Oppskrift kommer her:
Kirstens
paella
4
personer
1
kyllingfilet
ca.
300 gr. lam (rester etter lammelår)ca. ½ kg. Scampi (ferdig kokt)
1 rød (eller gul) paprika (skjæres i biter)
1 grønn paprika (skjæres i biter
6-8 sherrytomater (deles)
1 løk
3 hvitløksfedd
saften av 1/2 sitron
en knivsodd safran, timian, oregano
300
gr. paellaris
2
– 3 sp.skje olivenoljeca. 6 dl. scampikraft (ferdig)
(eller ca. 6 dl. kyllingkraft)
ca. 2 dl. hvitvin
kyllingfileten skjæres i skiver/biter og stekes
stek scampien lett
finhakk løken og stek den på pannen
ha i finhakket hvitløk og stek i ca. 1 min.
paprikaen og tomatene has i og stekes sammen med løken
Ha
i 1 sp.skje olje i en gryte
tilsett
ca. 300 gr. ris når oljen er passe varmtilsett kraften og hvitvinen, safran, timian, oregano
tilsett litt mer kraft hvis risen blir for tørr
kokes i ca. 20 min. (må røres hele tiden) eller når risen er ferdig
Bland
i grønnsaker, løken, kyllingfiletene, lammet og scampien (noen kan
skrelles)
Server
i høy panne (eller paellapanne).
Pynt
med skampi m/skall oppå og sitronbåter Mannen min og jeg laget dette sammen, og måltidet var ren nytelse med god hvitvin til. Kan anbefales på det varmeste.
Klem fra Kirsten
Denne ser veldig god ut og deilig å lage den i gryte så slipper man å brenne den store pannen.
SvarSlettOg absolutt ikke vanskelig å lage.
Slett