lørdag 17. mai 2014

17. mai menyen

Menyen i dag har vært:

Frokost: havregrøt

Lunsj: avokado med majones/chilisaus og reker:



Middag, indisk kyllingsuppe:







Oppskriften til kyllingsuppen fant jeg på bloggen: Trines matblogg.

Trines indiske kyllingsuppe (1 porsjon)
0,5-1 ss solsikkeolje
1 fedd hvitløk, finhakket
0,5 gul løk (medium stor), finhakket
2 cm rød chili, finhakket og uten frø
0,5 ss fersk ingefær, revet (evt. o,5 ts ingefærpulver)
1 ts karripulver
1 stor gulrot, i tynne skiver
0,5-1 grønt eple, skrelt og skåret i biter
ca 3 dl kyllingkraft
1 kyllingfilet, i terninger
0,5-1 dl kokosmelk
Salt
ca 1 ss frisk koriander, finhakket


Start med å skrelle, kutte og klargjøre alle ingrediensene. Varm opp oljen i en gryte på middels varme. Ha i finhakket hvitløk, løk, chili og ingefær og la det surre til løken er blank og myk. Tilsett karripulveret og halvparten av gulrotskivene og eplebitene. Rør om og surr videre i ca et minutt. Hell over kyllingkraften, kok opp og la alt putre til gulrotskivene er møre.

Bruk en stavmikser til å kjøre suppa jevn. Tilsett resten av gulrotskivene, eplebitene og kyllingterninger (bite size). Kok opp igjen, skru ned varmen , og la alt putre ca 5 minutter til kyllingbitene er gjennomkokte. Hell over kokosmelken, rør om og gi suppen et raskt oppkok. Smak til med salt om nødvendig. Server med frisk koriander på toppen og ferskt brød (eller hjemmebakt nanbrød om du har tid…)

Dette er kun 1 porsjon, så vi doblet den. Og gjorde en del forandringer, sløyfet ingefær. Den ble veldig sterk, så jeg anbefaler mindre chili.

Men så utrolig god. I tillegg hadde vi i maizena for å få den litt fyldigere.

Feiret dagen med Mateus rosevin til.

Gratulerer med dagen.

                                                          Klem fra Kirsten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar