fredag 21. oktober 2011

Musikk gir meg glede

Jeg har alltid ansett meg selv som glad og positiv, selv om jeg har hatt mange nedturer. Har nettopp kost meg med Beat for Beat på NRK, og nyter den gode musikken, fantastiske sangere, og utrolig flotte melodier.

God musikk er selve livet. Jeg har mange flotte CD'er.

For noen år siden fikk jeg kjennskap til i'Pod, takket være mitt skjønne barnebarn, Max. Vi var her i Marbella, og tok turen inn til LaCanada, og der fant jeg min i'Pod. Jeg har til og med fått meg en Dockingstation. i'Poden har vært flittig brukt, på alle våre reiser, frem og tilbake, fra Norge til Spania og retur.

Men, tenk dere, for et syn, en forhåldsvis eldre kvinne, sitte der på flyet, med høretelefoner og i'Pod, som storkoser seg med god musikk. Jeg hadde ikke klart en flytur uten. Musikk gjør meg glad. Og jeg har kjøpt så mange flotte melodier og album, og har laget herlige spillelister, og jeg nyter det i fulle drag.

Spesielt nå, når jeg sliter med så "mange vondter". Ikke bare er flyturen blitt nærmest et mareritt, men også å bli kjørt i rullestol på hver eneste tur, det er liksom ikke meg. Jeg har ikke tålmodighet til dette, ville helst hatt elektrisk rullestol som jeg kan styre selv.

Derfor er også musikken blitt enda viktigere i mitt liv.

Jeg vet at alderen vises, og nå også at jeg omtrent ikke kan gå, men jeg er ung til sinns, tror jo at jeg fremdeles er 29. Dessuten så sliter jeg med en arvelig og uhelbredelig hornhinnesykdom, (samt grønn stær). som gjør at synet mitt forandres fra time til time. Derfor blir også flyreisen kjedelig når jeg ikke kan lese.

Nå, etter over 6 år, så starter kampen for fullt for at jeg skal få en ryggoperasjon som kan gjøre livet lettere for meg. Ikke tro at jeg er tøff, for det er jeg ikke, og jeg gruer til operasjonen. Men alt er bedre enn å leve som jeg gjør.  

3 kommentarer:

 1. Så herlig å fylle livet med det man liker og trives med!
  Det er jo de som har så mange meninger om andre som har et fattig liv, er min mening.
  Forsett å gjøre det som er bra for deg, du, Kirsten!
  Ingen andre har noe med det!
  Selv om alderen innhenter de fleste av oss, er man jo like ung inne i hodet..... :-)
  Ønsker deg lykke til med det du står oppe i!
  God klem, Marianne.

  SvarSlett
 2. Jammen har du litt av hvert å slite med når det gjelder helsen.
  Ser at du er i påvente av Ryggopperasjon, og skjønner at du virkelig gruer til denne.
  Men at det blir så mye bedre etter, det er det beste å tenke på :)
  Jeg har nok en anelse hva det er snakk om, da jeg selv har vært igjennom fire ryggopperasjoner siden 2000. Derav en større, som ble en avstivning i nedre del av ryggen.Før denne havnet jeg til slutt på sykehuset og lå der i over en uke på morfin...kom meg ikke ut av sengen og klarte ikke å røre meg så og si. Men ETTER gikk det utrolig greit og var smertefri noe som var som å komme i en ny verden.
  Men etter at jeg begynte å jobbe i fjøset etter dette, så ble vel belastningen for stor for skiven under avstivningen...så da begynte et nytt smerteh... Ny opperasjon ble det og etter denne ble det nok skadet en nerve, som gjør at jeg i ettertid har slitt mye med smerter. Ikke noe å gjøre med..så eneste som hjelper er smertestillende.Har vært hos mange spesialister, men ikke blitt noe klokere av den grunn... Så sånn er det pr. idag:) To av skivene OVER avstivningen viste seg også nå etter siste MR å være dårlige...så tiden får vise. Men en ting er sikkert, operasjonene hadde jeg nok ikke klart meg uten.
  Ønsker deg masse lykke til og god bedring,Kirtsen
  Klem Sissel

  SvarSlett
 3. Musikk gir glede. Det er avspennende, det er energigvende når man beveger seg, det vekker minner, det vekker følelser, det irriterer og det behager.
  Kos deg med ipoden!! Den kan du ta med overalt der det er litt vrient å være.

  SvarSlett