tirsdag 18. oktober 2011

Røyking og slanking

Da jeg var 42 år, så sluttet jeg å røyke. Gikk rundt med vond hals etc. i 2 år, og fikk klar beskjed av spesialist at: slutt med røyken, hvis ikke vil du få kreft, etc. Jeg hadde aldri planer om å slutte å røyke, sigaretten var min gode venn i en travel hverdag. Vekten var perfekt, 52 kg. som jeg hadde hatt etter at jeg fikk barna. Men, jeg bestemte meg for å slutte med sigarettene. Resultatet ble at jeg gikk opp 10 til 15 kg. halsen ble ikke bedre, og det viste seg at problemene med helsen kom fra lufteanlegget på jobben. Jeg fikk også angstproblemer, noe som også har fulgt meg videre.

Slanking er noe som opptar meg. For 6 1/2 år siden fikk jeg klar beskjed fra legen min at jeg måtte gå ned i vekt pga. det høye blodtrykket. Jeg må si at jeg fikk skjokk da jeg så hvor mye jeg hadde gått opp.

Jeg har i løpet av disse årene gått ned ca. 22 kg. Spiste mindre, ikke fett eller sukker, men samtidig tok jeg Tonalin CLA tabletter. Disse hjalp enormt, pluss at jeg fikk nye tabletter for blodtrykket, vanndrivende.

Jeg sluttet med Tonalin CLA for ca. 1/2 år siden. Leste på nettet at det var ugunstig fordi kroppen beholdt det usunne fettet. Dette forklarte meg litt om  hvorfor jeg fikk hjerteproblemer for snart 2 år siden. I løpet av en uke så kjente jeg verk i bryst, nakke, skuldre, flere ganger. Jeg ble innlagt på sykehuset og det viste seg at jeg hadde en tett hovedåre til hjertet. Jeg fikk operert inn en stent, og gikk på mye medisiner. Nå har jeg kuttet ned på disse og tar kun de som er nødvendige.

Jeg strever enda med vekten, og skulle ønske at jeg gikk ned enda noen kg. Men når man tar blodtrykkstabletter som gir mange bivirkninger og som også gjør at man legger på seg, så er det ikke alltid like lett. Jeg holder meg fremdeles unna fett og sukker, så godt det lar seg gjøre, men jeg unner meg god vin av og til, og også mine gode drinker: lumumba. Livet er for kort til at man ikke skal kunne nyte litt av og til.

1 kommentar:

  1. Røyking er noe dritt og drar med seg flere bivirkninger enn man er klar over mens man holder på...

    SvarSlett