lørdag 12. november 2011

GAZPACHO - grønn

Ingredienser for 6 personer

1-2 grønne epler
1 grønn paprika
1 pakke spinat
2 store agurker 
1 bolle med Romanosalat
1 middels stor løk, (1 - 2 hvitløksfedd valgfritt)
1-2 skiver loff uten skorpe
salt, pepper, olivenolje extra virgen, vinagre og litt sitron

Fremgangsmåte:
1. finhakk epler 
2. hakk opp paprika, løk og hvitløk
3. legg brødskivene i en skål med vann og 2 ss olivenlolje, fjerne skorpen, la trekke 10-15 min
4. skrell agurk, hakk opp
5. vask romanosalat og spinat, fjern stilker, og bruk kun blader på romano, hakk opp
6. miks alt i blenderen med litt salt, pepper, vinagre, sitron og kun litt olivenlje (1 ss)
6. ta opp brødbiter
7. miks godt og tilsett isbiter og kanskje litt vann dersom den er for tykk
8. hell over i mugge og sett i kjøleskap, helst natten over da gjør smaken seg bedre
9. før servering røres inn noen ss med olivenolje

Granityr:
1. en bolle med finhakket cherrytomater
2. en bolle med finhakket løk (gjerne den med hvitt skall som ikke er så sterk- Skafferiet har)
3. finhakket kjørvel (urt) på spansk heter den "perifollo"
4. krutonger om ønskelig


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar