lørdag 12. november 2011

SVEINS FAVORITT - ZARZUELA

Spansk fiskegryte

Spansk fiskegryte
Zarzuela heter denne retten på spansk. Den inneholder både fisk og skalldyr og spises med ris til. Det er en gryte du godt kan servere som søndagmiddag eller ”etter-teater” til venner.
Denne retten er en av Sveins favoritter, som han av og til bestiller når vi spiser ute.
Fant oppskriften på nettet og ville gjerne dele den med dere.
Tidsforbruk
20-40 min.

 Dette trenger du:

Beregn

Ingredienser for   porsjon(er)

  • Spansk fiskegryte
  • 12 store reker
  • 30 rå blåskjell
  • 600g breiflabbfilet
  • 6 sjøkreps, kokte
  • 1dl olivenolje
  • 1 grovhakket løk
  • 1 finhakket rød chilipepper
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 dlristede hasselnøtter
  • 3 grovhakkede hvitløkbåter
  • 2ss hakket persille
  • ½ts anisfrø
  • 3dl vann
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du knakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
  • Skjær fisken i porsjonsstykker og rens sjøkrepsene.
  • Surr løk og chilipepper i olje på middels varme, til løken er myk, men ikke brun, ca. 5 minutter. Tilsett tomatene og la dem surre med et par minutter.
  • Hell på vann og la det småkoke i 4-5 minutter.
  • Legg blåskjell og fisk i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg. Smak til med salt og pepper. 
  • Legg rekene i suppen.
  • Støt hasselnøtter, hvitløk, anisfrø og persille fint i morter eller hurtigmikser. Tilsett litt av vannet til en pasta. Rør pastaen forsiktig i retten og smak om det trengs mer salt og pepper.
  • Server gryten med ris eller brød til.

1 kommentar: