lørdag 12. november 2011

GAZPACHO -rød

Ingredienser for 4 personer

6 modne, store tomater
2 grønne paprika
1 rød paprika
1 agurk
1 middels stor løk, (1 - 2 hvitløksfedd valgfritt)
1-2 skiver loff uten skorpe

salt, pepper, olivenolje extra virgen, vinagre og litt sitron

Fremgangsmåte:
1. kok opp vann. legg oppi tomater for å fjerne skall
2. hakk opp gr og rød paprika, løk og hvitløk
3. legg brødskivene i en skål med vann og 2 ss olivenlolje, fjerne skorpen, la trekke 10-15 min
4.skrell agurk, hakk oppp
5. miks alt i blenderen med litt salt, pepper, vinagre, sitron og kun litt olivenlje (1 ss)
6. ta opp brødbiter
7. miks godt og tilsett isbiter og kanskje litt vann dersom den er for tykk
8. hell over i mugge og sett i kjøleskap
9. før servering røres inn noen ss med olivenolje

Granityr:
1. en bolle med finhakket paprika i alle farger
2. en bolle med finhakket løk (gjerne den med hvitt skall som ikke er så sterk- Skafferiet har)
3. en bolle med finhakket agurk med eller uten skall
4. krutonger om ønskelig

Krutonger:
skjære brødbiter i småruter
varm pannen med olivenolje og hvitlød, salt og pepper
Fres brødbitene kort på hver side, tørk, drypp av på tørkepapir



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar